Verduurzamen

Verduurzamen is hét onderwerp van 2023! Loep geeft je eerst inzicht in wat verduurzamen betekent en laat de specifieke mogelijkheden voor jouw woning zien.

Als jij je huis wil verduurzamen, is het aanvragen van een hypotheek een goede optie om de kosten te dekken. Door je huis te verduurzamen, kun je niet alleen bijdragen aan het verminderen van je ecologische voetafdruk, maar ook besparen op je energierekening. Loep kan je helpen met een duurzaamheidsadvies op maat en zorgen voor de benodigde energielabels in samenwerking met een energieprestatieadviseur.

Gelukkig zijn er meerdere regelingen en initiatieven vanuit de overheid in samenwerking met de geldverstrekkers. Dit kan een geweldige manier zijn om de kosten te verminderen. 

Als je investeert in verduurzaming kun daarvoor 6% extra lenen bovenop de woningwaarde. Leen je met jouw inkomen al maximaal voor de aankoopprijs? Ook dan krijg je ook 6% extra financieringsruimte, tot maximaal € 9.000,-  Ook geldt er bij een goed energielabel vaak een rentekorting waardoor je maandelijkse kosten lager zijn en je je investeringen dus sneller terugverdiend.

Neem verduurzaming mee in je hypotheek als je gaat verhuizen of verbouwplannen hebt. Naast dat je op de toekomst bent voorbereid en het je wooncomfort vergroot zal het ook resulteren in een besparing op de energierekening en waardevermeerdering van je woning.

Het is verstandig om rekening te houden met deze mogelijkheden als jij nu je huis wil kopen of verbouwen. Niet alleen kosten de maatregelen ter verduurzaming geld maar ook zal de energierekening de komende jaren flink stijgen en kun je door slimme keuzes te maken dus veel besparen!

Maak gratis je eigen duurzaamheidsprofiel, een goede start op weg naar verduurzaming!

Is je vraag niet beantwoord?

Heb je niet kunnen vinden wat je zocht? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op via het contactformulier en stel jouw vraag. Liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook!