Verbouwen

Wil jij niet verhuizen maar wel meer ruimte, je huis opknappen of verduurzamen? Dan is een verbouwing noodzakelijk. Als je het geld voor de verbouwing even niet op de plank hebt liggen is het verhogen van je hypotheek misschien een goede optie. Loep legt je graag uit hoe dit werkt.

Sinds 2018 mag je maximaal 100% van de marktwaarde van een woning lenen. Bij de aankoop van een woning betekent dat je de bijkomende kosten uit eigen zak moet betalen.

Voor het verbouwen van een woning zijn er gelukkig wel extra mogelijkheden.

Een verbouwing zorgt er in de regel voor dat je huis meer waard wordt. Deze waardestijging kun je van tevoren laten vastleggen door een taxateur. Je krijgt dan een taxatierapport met de waarde zoals het huis nu is en de waarde van het huis na verbouwing.

Je kunt dan maximaal 100% van de marktwaarde na verbouwing lenen.

Om dit even duidelijker uit te leggen, hier een voorbeeld

 Jouw huis is €300.000,- waard en je wilt gaan verbouwen voor €50.000,- 
De waarde na verbouwing zal naar verwachting €335.000,- zijn. 
Je kan dan een maximale hypotheek krijgen van €335.000,-  en betaalt €15.000,- met je spaargeld.

Omdat de bank rekening houdt met de marktwaarde na verbouwing en er vanuit gaat dat de woning dus meer waard wordt, wil men er zeker van zijn dat de verbouwing wordt uitgevoerd zoals gepland.

Het deel van de hypotheek dat bedoeld is voor de verbouwing wordt dan in het Loep geplaatst. De facturen van de verbouwing dien je in bij de bank en deze worden na een korte check uitbetaald.

Wil jij een verbouwing financieren? Loep helpt je hier graag mee!

Is je vraag niet beantwoord?

Heb je niet kunnen vinden wat je zocht? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op via het contactformulier en stel jouw vraag. Liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook!