Veelgestelde vragen

Over LOEP

Loep is vriendelijk, helder en adviseert met een glimlach. Iemand die je wel wat durft te vragen. Wij geven laagdrempelig, begrijpelijk en bovenal betaalbaar hypotheekadvies! Wij zorgen door onze aanpak dat het hypotheekadviestraject een positieve en leuke ervaring wordt.

Hoe doen wij dat ? 

 • Door goed te luisteren, mee te denken, goed te informeren en door het advies niet onnodig complex te maken;
 • Door het hanteren van  een duidelijk, compact en transparant stappenplan. Dit zorgt ervoor dat je weet waar je aan toe bent en voorkomt vervelende verrassingen.
 • Door het gebruiken van eenvoudige en leuke online-tools, het aanbieden van een online- omgeving waar je benodigde informatie kunt uploaden.
 • Door het hanteren van eerlijke prijzen.

Ja, wij hebben een vergunning van de AFM. Wij staan geregistreerd onder nummer 12044648

Ja, LOEP is als financieel dienstverlener aangesloten bij het KiFid onder nummer 300.01.016534 

Kifid, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, is het deskundige en toegankelijke financiële klachteninstituut voor consumenten en kleinzakelijke ondernemers en zzp’ers.

U kunt bij ons terecht met uw klacht over een financieel product of financiële dienst, bijvoorbeeld een verzekering, hypotheek, betaaldienst of zakelijk krediet. Kifid behandelt ook klachten over uw kredietregistratie bij BKR.

Kifid helpt problemen op te lossen tussen consumenten en hun bank, verzekeraar, tussenpersoon of andere financiële dienstverlener. Kifid kan ook helpen met het oplossen van problemen tussen ondernemers of zzp’ers en hun bank of financier als het gaat over een kleinzakelijke of alternatieve financiering of over een erkend financieringsadvies MKB.

Dat gebeurt door bemiddeling of door een (meestal) juridisch bindende uitspraak van onze Geschillencommissie. Zo helpt Kifid consumenten en ondernemers om tot een oplossing te komen, als alternatief voor de rechter.

Ja, Loep doet zaken met alle toonaangevende banken en geldverstrekkers van Nederland. Een greep uit ons assortiment:

ABN AMRO, AEGON, ALLIANZ, ARGENTA, ASR, ATTENS, BIJBOUWE, BLGWONEN, CENTRAAL BEHEER, CLARIAN WONEN, FLORIUS, HOLLAND WOONT, HYPOTRUST, ING, IQWOON, LLOYDS BANK, MERIUS, MUNT, NATIONALE NEDERLANDEN, NIBC, OBVION HYPOTHEKEN, RABOBANK, REAAL, ROBUUST, SYNTRUS ACHMEA, TELLIUS, TULP HYPOTHEKEN VENN HYPOTHEKEN, WOONFONDS, WOONNU.

Over hypotheekadvies

Loep Hypotheken hanteert vooraf vastgesteld prijzen en we komen dit overeen in het zogenaamde dienstverleningsdocument.  Afhankelijk van jouw adviesvraag en situatie gelden de volgende tarieven (wijzigingen voorbehouden):

 • Koop je jouw eerste huis dan betaal je bij ons € 1.595,-
 • Koop jij je volgende huis of wil jij je hypotheek oversluiten? Dan betaal je bij ons € 1.995,-
 • Wil jij jouw hypotheek verhogen of oversluiten i.v.m. verduurzaming dan hebben wij een aanbieding incl. energielabel voor € 2.245,-
 • Wij adviseren ook graag zelfstandig ondernemers omdat dit meer werk en analyse vereist geldt er voor ondernemers een toeslag van € 500,-
 • Voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering betaal je € 175,-
 • Voor het afsluiten van een Woonbeschermer (AO/WW) betaal je € 175,-


Bij sommige van onze partners zijn wij € 175,- dossierkosten verschuldigd. Wanneer hiervan sprake is geldt dit bedrag als toeslag op jouw advieskosten. 

Mocht er sprake zijn van een echte Maatwerk aanvraag dan spreken met jou vooraf het tarief af.

Ons uurtarief is € 100,-

Hypotheekadvies via Loep Hypotheken begint met een kennismakings- en inventarisatie gesprek. Na dit gesprek maken wij een dossier voor je aan. Jij krijgt toegang tot jouw Kluis waar je ontbrekende documenten kunt uploaden.  

Op basis van de inventarisatie en ontvangen documenten stellen wij het advies voor jou op . 

Dit advies wordt middels een telefonisch of videobel adviesgesprek met jou gedeeld en toegelicht. De duur van het gesprek is mede afhankelijk van de adviesvraag en al aanwezig hypotheekkennis. Hou maximaal rekening met anderhalf uur. In dit gesprek komen in ieder geval de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat kan je maximaal lenen en wat is een verantwoord hypotheekbedrag;
 • Welke geldverstrekker is voor jou de beste keus;
 • Welke voorwaarden, looptijd, aflosvorm en rentevaste periode zijn voor jou aan te raden;

   

Daarnaast brengen we in kaart hoe jou situatie eruit ziet bij werkeloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden. Ook laten we zien hoe we deze situaties kunnen laten aansluiten bij jouw wensen.

Dit kan je doen door contactverzoek in te vullen op de website. Wij nemen dan snel contact met je op en plannen een afspraak met je in.  

Maar je kan natuurlijk ook bellen, wij zijn toegankelijk, flexibel en goed bereikbaar.Omdat je al een ‘hypotheekverleden’ hebt, dit verleden moeten wij in kaart brengen en de hypotheek, looptijden hierop afstemmen. fiscaal optimaliseren. Dit vergt gewoonweg meer tijd.

Over hypotheekaanvraag

Loep vindt het belangrijk dat jij precies weet hoe het hele traject verloopt. Dit betekent dat wij jou elke stap begeleiden en communiceren met de alle betrokken partijen zoals geldverstrekker, verzekeraar, taxateur en notaris. Ook zorgen wij ervoor altijd goed bereikbaar te zijn en snel reageren op eventuele vragen die je hebt. 

Afhankelijk van jouw aanvraag en hoe snel we alle benodigde documenten bij elkaar hebben. 

Hoe sneller deze documenten bij de geldverstrekker zijn hoe beter. Wij controleren de stukken en zorgen ervoor dat deze met minimale vertraging bij de geldverstrekker liggen.

Wanneer er geen tijd verspild wordt in dit proces moet je rekening houden met een doorlooptijd van drie tot vier weken.

Is je vraag niet beantwoord?

Heb je niet kunnen vinden wat je zocht? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op via het contactformulier en stel jouw vraag. Liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook!