Ondernemers

Als ondernemer ben je bij Loep aan het juiste adres, door onze jarenlange ervaring kunnen wij voor het verschil maken.
De ondernemershypotheek, zoals de woonhuishypotheek voor jou als ondernemer veelal genoemd wordt, is hetzelfde als de hypotheek voor iemand in loondienst er is echter één groot verschil, het vaststellen van het inkomen en gezondheid van jouw bedrijf. 

Het verschil en tegelijkertijd de complexiteit ligt in de bepaling van jouw ondernemersinkomen. Jouw inkomen is namelijk niet, zoals bij iemand in loondienst, een vast gegeven.  Het resultaat van de onderneming verschilt van jaar tot jaar en daarmee dus in veel gevallen ook jouw inkomen.

Ook wil de bank graag kunnen vaststellen dat het goed zit met de continuïteit van de onderneming. Dit betekent dat ook een gezonde balanspositie erg belangrijk is. Denk hierbij aan de verhouding tussen bezittingen en schulden maar ook de capaciteit van de onderneming om aan haar verplichtingen te voldoen. 

De analyse van de jaarcijfers en de toelichting hierop richting de bank kan  het verschil maken. Deze analyse en toelichting wordt door ons gemaakt eventueel in samenspraak met uw administratiekantoor of accountant.

Het bepalen van uw ondernemersinkomen is dus een belangrijk onderdeel bij het advies en de bemiddeling van jouw hypotheek. Op basis hiervan wordt de maximale hypotheek vastgesteld en weet je dus hoeveel je kan lenen en of u dat droomhuis binnen de mogelijkheden ligt. 

Door onze kennis op het gebied van hypotheken voor ondernemers herkennen wij eventuele hiaten in de jaarcijfers en zijn we een goede gesprekspartner voor jou, de accountant en natuurlijk de bank.

Is je vraag niet beantwoord?

Heb je niet kunnen vinden wat je zocht? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op via het contactformulier en stel jouw vraag. Liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook!